Tiina Lebane 7. jaanuar 2022 07:13
Aeg on meelde tuletada need tõeliselt lihtsalt valmivad ja eriti hästi maitsvad juustusaiakesed. Tainas tuleb vaid kokku segada, lahti rullida ja sarvekesteks vormida. Pool tundi võiksid saiakesed enne ahju minemist ju kerkida, aga kui sul üldse pole aega (või kannatust), siis võib selle etapi ka vahele jätta, sest kuumas ahjus kerkivad nad ju nagunii. Ja valmis nad ongi! 

Koostisosad
5 dl Nisujahu
1 tl Sool
100 g Või
200 g Riivitud juust
2 dl Piim
1 pk Kuivpärm (11 g)
1 tl Suhkur
1 tk Muna määrimiseks
Seemned peale

Valmistamine

16 tk

1. Sega kausis sool jahu hulka, lisa külm või ja haki puruseks seguks. Sega hulka riivitud juust.

2. Soojenda piim käesoojaks ning sega hulka pärm ja suhkur. Vala vedelik jahusegule ja sega tainaks, sõtkuda pole vaja.

3. Jaga tainas kaheks osaks ja kummuta pool tainast jahuga üle puistatud tööpinnale. Rulli tainas ümmarguseks kettaks, mille paksus on kuni 1 cm. Lõika kettast tainalõikuriga 8 kolmnurka, rulli kõik laiemast servast alates kokku ja vormi sarvekujuliseks. Tõsta juustusarved küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja lase räti all umbes pool tundi kerkida. Määri pealt lahti klopitud munaga ja puista seemneid peale. Küpseta 220-kraadises ahjus 12-13 minutit. Söö soojalt.