Salati retseptid

KÜLMAL AJAL ERITI HEA | Soe ja vürtsikas kartulisalat 

Tiina Lebane, 5. jaanuar 2022 12:32
Tugeva maitsega tummine kartuliroog on külmal talveajal eriti meelt mööda. Peamine maitseandja on siin Hispaania paprikavorst chorizo ja sõltuvalt sellest, kas kasutad mahedat või pikantset vorsti, on ka sinu salat leebema või tugevama maitsega. Ka erinevad võrsed lisavad eri maitsenüansse. Mahlased hernevõrsed on mahedama mekiga, värvilised redisevõrsed lisavad mõrkjat ja küüslauguvõrsed tugevat laugumaitset. 

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
7 tk Keskmine kartul
4 tk Keskmine porgand
100 g Chorizo
12 tk Hiidkervetid (värsked või külmutatud)
1 pk Värsked suhkruherned (150g)
Herne- või redisevõrsed
ÕLIKASTE KÖÖGIVILJADELE
3 spl Õli
1 tl Paprikapulber
1 tl Sool
0.5 tl Purustatud must pipar

Valmistamine

1. Koori kartulid ja porgandid, lõika suuremateks tükkideks. Sega kokku õlikaste, vala köögiviljadele. Sega hoolikalt köögiviljatükid hoolikalt kastmega läbi ja vala ühekordse kihina küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta 200-kraadise ahju ülemises kolmandikus umbes 30 minutit.

2. Viiluta chorizo ja prae kergelt pannil läbi. Lisa ka krevetid ning kuumuta pannil segades, nii et krevetid oleksid maitsva chorizo-rasvaga kaetud. Pese, kuivata ja poolita suhkruherned.

3. Jaga taldrikutele ahjuköögiviljad, chorizo-viilud ja krevetid, suhkruherned ja võrsed. Jahvata veskist paar keerdu pipart peale ja serveeri. Soovi korral paku juurde meelepärast (dipi)kastet ja röstitud saiaviile.