Foto: Tatjana Iljina
Kai Kodasma 10. jaanuar 2022 16:09

Kui paljud retseptid soovitavad küüslauku toidu sisse pressida, siis on see küll kiire mugav viis, aga teie ärge nii tehke! Taoline agressiivne kohtlemine purustab küüslaugu rakud ning ensüümide ja eeterlike õlide segunemisel tekib tugevalt vürtsikas lõhn, mida paljud ei talu. Ka rääsub nii saadud mass hapniku toimel väga kiiresti ning meeldiv maitse asendub mõruga. 

Oluliselt aeglasemalt ja mõõdukamalt loovutab kuumale roale oma maitse- ja lõhnaomadusi noaga viilutatud või tükeldatud küüslauk. Mida kauem kavatsete küüslauku roas kuumutada, seda suuremaks võite tükid jätta. Eriti vänged eeterlikud õlid haihtuvad kuumutamisel, tänu millele on lõpptulemus meeldivalt mahe. 

Edasi lugemiseks vali endale sobiv plaan:
Üks artikkel
3,99
Ühe artikli lugemisõigus
Digipakett
1,00/kuu
11 erinevat digiväljaannetÜle 2000 artikli kuusJagamisõigus 4 sõbragaVõida iPhone 12 nutitelefon