Šokolaadikoogipäeva puhul, või kui lihtsalt magusaisu ligi tikub, on igati õigustatud lubada endale üks või mitu tükikest, olgu selleks siis lemmikpagari või enda tehtud küpsetis!
Jagan teiega üht lihtsat šokolaadirohket, kuid mitte ülearu rammusat koogiretsepti. Sama retsepti järgi võib ka suure tordi meisterdada, kui teha mitu biskviidikihti ja rikkalikult kreemi vahele määrida. Abiks on igaühe oma fantaasia!
Lihtne šokolaadikook
10 portsjonit
175 g jahu
2 sl kakaod
1 tl soodat
1 tl küpsetuspulbrit
1 sl vanillsuhkrut
1 tl soola
150 g suhkrut
150 ml õli
2 sl vahtrasiirupit
150 ml piima
2 suurt muna
80 g tumedat šokolaadi
Serveerimiseks:
250 g Kreeka jogurtit
4 sl tuhksuhkrut
200 g mustikaid
Eelsoojendage ahi pöördõhurežiimil 160 kraadini. Sõeluge suurde kaussi jahu, kakao, sooda ja küpsetuspulber. Lisage vanillsuhkur, sool ja suhkur ning segage läbi. Tekitage kausi keskele auk, kuhu valage õli, vahtrasiirup, piim ja munad. Segage ühtlaseks, lisage peeneks hakitud šokolaad. Valage segu 25 cm läbimõõduga koogivormi ja küpsetage kuni 45 minutit. Laske koogil 10 minutit vormis jahtuda, siis keerake restile. Segage jogurt läbi tuhksuhkruga, katke sellega jahtunud kook. Viimaseks asetage peale mustikad.
Kommentaarid (0)