Tiina Lebane 4. jaanuar 2022 16:02
Talvisel ajal tuleb hoidistada sellest, mida poes saada on ja pirne ju ometi on. Rosmariin annab kompotile huvitava maitsenüansi ja teeb sellest ülimaitsva lisandi juustu, eriti hallitusjuustude kõrvale. Aga maitseb hästi ka pannkoogi peal.

Koostisosad
500 g Pirnid
1.5 dl Apelsinimahl (nt Põltsamaa VÄRSKE Apelsini-ananassi-porgandimahl)
2 tk Rosmariinioks
1.5 dl Moosisuhkur

Valmistamine

umbes 0,5 l

1. Pese ja koori pirnid, puhasta seemnekoda välja ja haki viljaliha väikesteks tükikesteks.

2. Tõsta potti, lisa mahl ja rosmariinitutid. Lase keema tõusta, siis lisa suhkur ja keeda kompotti umbes 10 minutit. Võta kahvli abiga rosmariinitutid välja ja tõsta kompott purki.

3. Sulge purk kaanega, lase toatemperatuuril maha jahtuda ja säilita külmkapis.