Tiina Lebane 3. jaanuar 2022 15:29
Sügisesed prisked räimed on jahutatult ka talvisel ajal poest saada. Maitsev parvekala ei vaja pikka küpsetamist ja küpseb valmis panniroa ülemise kihina kuumas aurus. Marineeritud kirsstomatid annavad roale nii mahlakust kui ka magushaput maitset ja marinaadis haudunud tatar üllatab tavalisest pehmema maitsega. 

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20–40 min

Koostisosad
500 g räimefileed
soola
purustatud musta pipart
1 suur sibul
2 küüslauguküünt
600 g brokolit
õli praadimiseks
1 prk kirsstomateid marinaadis (600–700 g)
2 dl marinaadi tomatipurgist või vett
0,5 tl suhkrut
0,5 tl kuivatatud rosmariini
2 dl tatart

Valmistamine

1. Aseta räimefileed avatult tööpinnale, puista peale pisut soola ja pipart ning murra fileed kokku.

2. Puhasta sibul ja küüslaugud ning haki peeneks. Eralda brokoli suuremateks õisikuteks. Kuumuta kõrge servaga hautamispannil õli ja prae selles sibulat-küüslauku minuti jagu, lisa brokoliõisikud ja prae veel paar minutit.

3. Lisa pannile purgist terved tomatid ja 2 dl marinaadivedelikku, poole teelusikatäie kaupa suhkrut, soola, pipart ja kuivatatud rosmariini. Sega läbi ja kuumuta keemiseni.

4. Lisa loputatud tatar, kata pann kaanega ja hauta tasasel tulel umbes 15 minutit, kuni tatar on peaaegu küps. Sega läbi ja lao räimefileed peale. Hauta kaane all veel 5–7 minutit, kuni tatar on pehme ja räimed läbi küpsenud.