Mimosa. Arhiivipilt

Foto: Unsplash
Evelin Ilves 2. jaanuar 2022 07:16

Jagan aasta viimase/esimese retseptina teiega üht lihtsat slaavi köögi klassikat, mis sobib hästi vaheldust pakkuma meile armastatud tuttavast kartulisalatist, rosoljest ja kasukast. Liharikkale jõululauale järgnevasse aega sobib üks kihiline kalasalat lausa oivaliselt.

Vaja läheb:

  • 1 karp õliga tuunikalakonservi (võib ka mõne muu maitsva kalaga teha – näiteks sardiinide või makrelliga)

  • 1 hakitud punane sibul

  • 4 keedetud porgandi

  • 4 keedetud muna

  • 4 keedetud kartulit

  • 250 g head majoneesi (võid lisada sinna tilga oliiviõli ning sidrunimahla ja värskelt jahvatatud valget pipart).

  • Maitseks hakitud maitserohelist – tilli, peterselli, rohesibulat, karulauku.

  • Pidulikuks kaunistuseks granaatõunaseemneid (saab ka ilma).

Tee nii:

Haki kalakonserv salatikausi põhjas peeneks – sellest saab alumine kiht. Kata see õhukese majoneesikihiga.

Seejärel tuleb kiht hakitud munavalget ja selle peale taas natukene majoneesikastet. Siis on riivitud keedetud porgandikihi kord, mille peale jälle majonees. Edasi hakitud sibul ja majonees ning seejärel riivitud keedetud kartul ja majonees.

Kõige peale tuleb kaunistuseks hakitud keedetud munakollane ning maitseroheline. Kui on, siis ka mõned tulipunased granaatõunaseemned.

Armastust teie südameisse ja padadesse!

Evelin

Retsept on pärit: MillionMenu.info.