Toiduuudised

SALAT SOBIB ALATI: neli kiirelt valmivat retsepti aastavahetuslauale  

Kersti Eero, 31. detsember 2021 07:15
Foto: Kollaaž, pildid Jaan Heinmaa

Vaid paarikümne minutiga valmib vahva tervitusamps külalistele klaasi veini kõrvale. Sama ajaga jõuab kokku segada ka kartulisalati, aga see vajab pärast tunni või paar ka maitsestumiseks. Ka taimsele kasukale tuleb kasuks, kui lased tal enne serveerimist tunnikese seista. Kes jõuludeks küpsetatud seapraadi ära süüa ei jaksanud, võiks valmistada ühe toeka kartulisalati. Kindlasti annab praeliha sellele mõnusa meki. Võimalus toiduraiskamist ennetada muudab retrohõngulise retsepti väga trendikaks. Kes aga armastab punast peeti, kuid mitte rohke koore ja majoneesiga kokku segatud rosoljet, võiks teha oliiviõliga köögiviljasalati. Kui juurikad on varem ära keedetud, valmib seegi salat vaid poole tunniga. Kõige paremini maitseb rosolje poolvend värskelt kokku segatuna.