Küpsetised
1. jaanuar 2022, 16:58

NÄDALA KOOK | Kõrvitsa-karamelli augukook toorjuustukreemiga

Mahlane ja pehme, vürtsidega maitsestatud kõrvitsakook peidab endas maitseüllatusena karamellipesasid. Karamelli jaoks kasuta keedetud kondenspiima, mida saab ka poest. Kui soovid, võid karamelli hulka pisut soola lisada ja saad trendika soolakaramellitäidisega koogi.  

Koostisosad
TAINAS
350 g Puhastatud kõrvits (u 500 g puhastamata)
200 g Toasoe või
2 dl Suhkur
0.5 tl Sool
4 tk Muna
2.5 dl Nisujahu
4 dl Mandlijahu
2 tl Küpsetuspulber
1 tl Jahvatatud kaneel
1 tl Kardemon
2 prk Kondenspiim karamelli (Jaani) a 190g
TOORJUUSTUKREEM
200 g Maitsestamata toorjuust
150 g Paks maitsestamata Kreeka jogurt
2 spl Peen või tuhksuhkur
80 g Jämedalt hakitud mandlid

Valmistamine

16 tk

1. Taina tegemiseks riivi kõrvits, jäta ootele. Kaalu või kaussi, lisa suhkur ja sool ning vahusta heledaks vahuks. Lisa munad ükshaaval vahustamist jätkates. Lisa riivitud kõrvits ja sega läbi. Teises kausis sega kokku kuivained: jahud, küpsetuspulber, kaneel ja kardemon. Sega mõlemad segud ühtlaseks tainaks.

2. Määri suurem ahjuvorm seest võiga ja vala tainas vormi. Küpseta 180-kraadise ahju alumises kolmandikus 55-60 minutit. Lase veidi jahtuda, siis kummuta kook sobivale alusele ja tee näiteks õunasüdame eemaldajaga sisse 25-30 auku. Auke tehes ära suru tainast läbi, vaid jäta põhja õhuke tainakiht alles. Lase koogil maha jahtuda.

3. Täida väikese lusikaga tõstes või pritskoti abiga augud külma kondenspiima karamelliga. Jäta natuke karamelli koogi kaunistamiseks.

4. Hõõru toorjuust lusikaga lahti, lisa jogurt ja suhkur ning sega ühtlaseks kreemiks. Määri kreem lusikaseljaga laineid tehes koogile.  Sega järelejäänud karamelli hulka pisut soola ja sidrunimahla, pane pritskotti või kilekotti ning pigista kreemile kaunistuseks. Viimaseks puista peale jämedalt hakitud mandleid.