Foto: Kollaaž (3 x Tiina Kõrtsini)
Elis Kusma 27. detsember 2021 20:05

Kui jõululaualt on viimasedki toidujäägid kõhtu kadunud ja kokkamisest on mõneks ajaks isu täis, on õige aeg teha taas tutvust toidukohtades pakutavaga. Kel jõulutoitudest veel küllalt saanud pole, võib klassikalisi roogasid proovida uues kuues – kattena krõbeda pitsa peal. Kui ahju jõuavad aga mandariinid singiga või meie hapukapsa eksootilisem sugulane kimchi pohlakastmega, siis kas sündimas on kokakunsti tippteosed või on viimane aeg pitsakokkadel oma fantaasiat taltsutama hakata? Õhtulehe näljased proovisid järele, kuidas mekivad pealinna pitsakohtades pakutavad jõulupitsad!

Parima jõulupitsa tiitlile kaaluti Pizzakioskis pakutavat Jõulupitsat (katteks pohlakaste, juust, verivorst, kimchi, pohlad, röstsibul, apelsinipipar, kõrvits), Dodo Pizza pitsat Christmas Mandarin (mozzarella juust, cheddar juust, riivitud parmesani juust, mandariin, jamon sink, Monini granadillipüree) ja restoran Rucola Jõulupizzat (tomatikaste, mozzarella juust, verivorst, spargel, peekon ja pohlamoos). Toidutesti seitse osalejat hindasid pitsasid kümnepallisüsteemis, nii et kõrgeim võimalik skoor oli 70.

Edasi lugemiseks vali endale sobiv plaan:

Telli Õhtulehe digipakett

Vaata võimalusi
  • 11 erinevat digiväljaannet
  • Üle 2000 artikli kuus
  • Jagamisõigus 4 sõbraga
  • Tellijatele mõeldud auhinnad
Näita vähem
€ 0 / nädal€ 11.99 / kuu
Telli

Osta üks artikkel

Ühe artikli lugemisõigus
  • Ühe artikli lugemisõigus
Näita vähem
€ 3.99