Šokolaaditort

Foto: Taimne Teisipäev
Taimne Teisipäev 28. detsember 2021 08:06

See kerge vaevaga valmiv suus sulav šokolaaditort paneb õhtusöögile magusa ja piduliku punkti.

Vaja läheb:

  • maapähklid 120 g

  • kookoshelbed 80 g

  • kaerahelbed 80 g

  • banaan 1 tk

  • kookospiim 400 ml

  • tume šokolaad 200 g

  • vahtra- või agaavisiirup 3 spl

  • sidrunimahl 1 tl

  • maapähklivõi 2 spl

  • marjad, kookoshelbed, müsli vms

Tee nii

1. Pane blenderisse kaerahelbed, kookoshelbed ja maapähklid. Blenderda, kuni tekib ühtlase puru.

2. Purusta banaan kahvliga, sega see blenderdatud puruga.

3. Suru saadud mass 26-27 cm madalapõhjalise koogivormi põhja ühtlaselt laiali, lükates seda ka äärtele.

4. Vala potti kookospiim, murra sisse šokolaad. Lase keskmisel kuumusel šokolaadil sulada, sega ühtlaseks. Lisa siirup, maapähklivõi ja sidrunimahl, sega ühtlaseks.

5. Kalla saadud segu koogivormile, kaunista marjade, müslihelveste vm meelepärasega.

6. Lase koogil paar tundi külmkapis seista.

7. Naudi!