Gluteenivabad retseptid
21. detsember 2021, 11:44

MAITSETE ADVENDIKALENDER 21 | Tatrajahust piparkoogid

Tatrajahust piparkoogitainas valmib väga kiiresti ja lihtsalt. Sellest küpsetatud muredad piparkoogid on muredad ja maitsvad, tatramaitset neis tunda pole. Oluline on ka see, et need on gluteenivabad. Retseptis nimetatud vürtside asemel võib tainasse panna 3 tl valmis piparkoogimaitseainet. 

Koostisosad
1.5 dl Tume suhkrusiirup, agaavisiirup või mesi
110 g Või
0.25 tl Ingveripulber
0.25 tl Riivitud muskaatpähkel
1 tl Jahvatatud kaneel
1 tl Jahvatatud kardemon
0.25 tl Jahvatatud nelk
1 tk Muna
0.5 tk Värskelt riivitud aplesini koor
0.75 tl Söögisooda
4 dl Toortatrajahu
Jahu rullimiseks

Valmistamine

650 g tainast  

1. Pane potti või,  siirup ja vürtsid. Kuumuta, kuni või on sulanud. Jahuta ja klopi juurde muna. Sega hulka riivitud apelsinikoor.

2. Lisa tainasse soodaga segatud tatrajahu. Sega ühtlaseks ja mässi toidukilesse. Pane külmkappi tahenema.

3. Rulli tainas jahuga ülepuistatud laual õhukeseks ja lõika vormidega meelepärased kujundid. Tõsta ahjuplaadile küpsetuspaberile ja küpseta 200-kraadises ahjus  6-8 minutit. Lase jahtuda.

Soovi korral kaunista glasuuridega.