Röstitud muskaatkõrvits läätsetäidisega
Foto: Taimne TeisipäevTAIMNE PÄEVARETSEPT | Röstitud muskaatkõrvits läätsetäidisega
See külluslik läätsetäidisega muskaatkõrvits toob lauale jõulurõõmu juurde!
Vaja läheb:
1 suur muskaatkõrvits
2 spl oliiviõli
1 punane sibul
100 g läätsi
60 g külmutatud või värsked pohli
1 tl kuivatatud rosmariini
1/2 tl kuivatatud tüümiani
1 tl riivitud muskaatpähklit
50 ml punast veini
250 ml köögiviljapuljongit
50 g värsket spinatit
50 g pistaatsiapähkleid
soola maitse järgi
Tee nii
1. Kuumuta ahi 180°C juurde.
2. Lõika muskaatkõrvits pikkupidi pooleks, võta välja seemned. Pane pooled ahjuplaadile ja piserda oliiviõliga. Küpseta ahjus umbes 40-45 minutit. Võta kõrvits ahjust välja ja lase jahtuda.
3. Samal ajal valmista täidis. Selleks kuumuta oliiviõli pannil, lisa peeneks tükeldatud sibul ja küüslauk. Prae, kuni sibul ja küüslauk on pehmenenud. Lisa läätsed, pohlad, rosmariin, tüümian, punane vein ja köögiviljapuljong. Lase väikesel kuumusel keeda, kuni läätsed on pehmed.
4. Võta lusikaga muskaatkõrvitsatest osa viljaliha välja (nii palju, et muskaatkõrvits ikka oma kuju hoiaks). Lisa viljaliha täidise hulka.
5. Lisa hulka ka tükeldatud spinat ja tükeldatud pistaatsiapähklid. Sega kõik kokku ja maitsesta vajadusel soolaga.
6. Tõsta segu mõlemasse muskaatkõrvitsasse, pane pooled kokku ja seo nööriga ümbert kinni.
7. Küpseta kõrvitsat ahjus 10 minutit. Serveeri soojalt!
Kommentaarid (0)