
Kogus: kaheksale
Valmistusaeg: 20-40 min
25 minutit + 3,5 tundi maitsestumiseks
Koostisosad
1 tk Suur sibul
0.5 tl 30% äädikas või 1 sl veiniäädikas
2 prk Tuunikala vees (a 185g)
4 tk Koorega keedetud kartul
6 tk Keedetud muna
2 tk Suur keedetud porgand
2 dl Riivjuust
3 dl Majonees
Sool
Must pipar
Maitseroheline kaunistamiseks
Valmistamine
1. Haki sibul, kalla peale kuum vesi ja lisa veidi äädikat. Lase 20-30 minutit seista ja kurna. Nõruta tuunikalakonservid.
2. Pane 18-20 cm lahtikäiva koogivormi äär taldrikule.
3. Riivi kartulid jämeda riiviga ja suru vormi põhja. Puista maitseks soola ja pipart ning määri peale 3 sl majoneesi.
4. Sega tuunikala 2-3 sl majoneesiga ja tõsta kartulitele, suru lusikaseljaga kergelt kokku. Pane peale sibulad.
5. Puista riivjuust ja määri peale majoneesi. Pane jämeda riiviga riivitud porgandid, maitsesta ja määri majoneesiga.
6. Eralda munakollased ja -valged. Haki munavalged, pane kihina salatile, maitsesta ja määri peale kiht majoneesi.
7. Kata vorm toidukilega ja pane 3-4 tunniks või üleöö külmkappi. Puista enne seveerimist peale hakitud munakollased. Kaunista maitserohelisega.
Kommentaarid (0)