Pille Enden 18. detsember 2021 09:28
Kihiline salatiklassika hulka kuuluv kalasalat maitseb alati hästi ja sobib ka pühadelauale. Kui kasutada salati vormimiseks lahtikäiva koogivormi äärt, näeb see välja uhke nagu tort. Aga salati võib laduda ka kihtidena kaussi. Oluline on kõik kihid eraldi maitsestada. Et roog tuleks kergem, võib osa majoneesist asendada Kreeka jogurtiga. 

Kogus: kaheksale
Valmistusaeg: 20-40 min
25 minutit + 3,5 tundi maitsestumiseks

Koostisosad
1 tk Suur sibul
0.5 tl 30% äädikas või 1 sl veiniäädikas
2 prk Tuunikala vees (a 185g)
4 tk Koorega keedetud kartul
6 tk Keedetud muna
2 tk Suur keedetud porgand
2 dl Riivjuust
3 dl Majonees
Sool
Must pipar
Maitseroheline kaunistamiseks

Valmistamine

1. Haki sibul, kalla peale kuum vesi ja lisa veidi äädikat. Lase 20-30 minutit seista ja kurna. Nõruta tuunikalakonservid.

2. Pane 18-20 cm lahtikäiva koogivormi äär taldrikule.

3. Riivi kartulid jämeda riiviga ja suru vormi põhja. Puista maitseks soola ja pipart ning määri peale 3 sl majoneesi.

4. Sega tuunikala 2-3 sl majoneesiga ja tõsta kartulitele, suru lusikaseljaga kergelt kokku. Pane peale sibulad.

5. Puista riivjuust ja määri peale majoneesi. Pane jämeda riiviga riivitud porgandid, maitsesta ja määri majoneesiga.

6. Eralda munakollased ja -valged. Haki munavalged, pane kihina salatile, maitsesta ja määri peale kiht majoneesi.

7. Kata vorm toidukilega ja pane 3-4 tunniks või üleöö külmkappi. Puista enne seveerimist peale hakitud munakollased. Kaunista maitserohelisega.