Taimetoidu retseptid
24. detsember 2021, 09:39

MAITSETE ADVENDIKALENDER 24 | Juustust kuusepuu

Valmista efektne ja maitsev suupiste advendi-, jõulu- või uusaastalauale, ja näksimist jätkub kauemaks. Lihtsalt valmiv juustuamps sobib leivakorvikeste, näkileibade või kreekeritega serveerides suurepäraselt prae valmimist oodates või veiniõhtuks. Kolme juustu sisaldav mass saab mõnusat maitset jõhvikatest ja pähklitest.

Koostisosad
1 dl Kuivatatud jõhvikad
1 dl Kreeka pähklid
400 g Maitsestamata toorjuust
200 g Riivjuust (nt cheddar või gouda)
1 dl Riivitud kõva juust (nt Forte või parmesan
4 spl Sulatatud või
1 spl Worcesteri kaste
4 tk Rohelise sibula vars
0.5 tl Küüslaugupulber
0.25 tl Sool
0.25 tl Must pipatr
KAUNISTAMISEKS
2 dl Hakitud petersell
0.5 dl Kuivatatud jõhvikad
0.25 tk Punane paprika
0.25 tk Kollane paprika
0.5 dl Kreeka pähklid
SERVEERIMISEKS
Kreekerid, leivakorvikesed või /ja näkileivad

Valmistamine

1. Haki pähklid ja jõhvikad peeneks. Hõõru toorjuust pehmeks.

2. Sega toorjuustu hulka riivjuustud, sulavõi, worcesteri kaste, jõhvikad, pähklid, hakitud roheline sibul ja maitseained. Pane 30-60 minutiks külmkappi tahenema. Vormi kuuse kujuga koonuseks.

3. Haki petersell ja puista suuremale taldrikule. Veereta koonust petersellis nii, et see on igast küljest ühtlaselt kaetud või mätsi ürdid käega massi külge.

4. Pane kuuseke alusele ja kaunista jõhvikate, pähklite ja paprikaga. Serveeri leivakorvikeste, näkileibade või kreekeritega.