Pille Enden 16. detsember 2021 10:28

Mahe keedutainast ümbrise ja kreemise avokaado-krevetitäidisega rull sobib suupisteks, eelroaks, külm- või kohvilauale. Rulli tainasse võib rukola asemel panna spinatilehti. Soovi korral saab täidisesse veidi teravust lisada näiteks magusa tšillikastme või vähekese sriracha'ga.

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: 40–60 min
30 minutit + 15–17 minutit ahjus

Koostisosad
75 g võid
1 dl nisujahu
3 dl piima
40 g rukolalehti
4 muna
0,5 tl soola
TÄIDIS
200 g külmutatud krevette
2 avokaadot
1 sl värskelt pressitud sidrunimahla
200 g toorjuustu küüslaugu ja ürtidega
2 sl majoneesi
1 tl sidrunipipart
soola
rukolalehti serveerimiseks

Valmistamine

1. Sulata krevetid.

2. Sulata või paksu põhjaga kastrulis. Kalla hulka jahu ja kuumuta läbi. Lisa vähehaaval ja kogu aeg segades piim. Kuumuta segades kuni tainas lööb poti põhjast lahti. Lase nii palju jahtuda, et tainas ei tundu enam kuum.

3. Peenesta rukola kombainis või saumikseriga või haki hästi peeneks.

4. Klopi ükshaaval taina hulka munad, lisa järgmine muna siis, kui eelmine on tainaga ühtlaseks klopitud. Lisa peenestatud rukola ja sool. Tõsta tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile (30 × 40 cm) ja silu pealt.

5. Küpseta 200kraadises ahjus 15–17 minutit, kuni tainas on kerkinud ja kuldpruun. Võta ahjust ja lase jahtuda.

6. Koori avokaadod ja lõika viljaliha väikesteks kuubikuteks. Nirista peale sidrunimahla, et need ei tumeneks. Sega avokaadotükid toorjuustu, majoneesi ja krevettidega (suuremad haki peenemaks). Maitsesta soola ja sidrunipipraga.

7. Määri täidis ühtlase kihina põhjale ja keera lühemast küljest rulli. Mässi rull toidukilesse ja lase külmkapis vähemalt 2 tundi seista. Lõika viiludeks ja serveeri rukolalehtedega.