Pille Enden 23. detsember 2021 09:45
Uhke kalaroog sobib jõululauale imehästi ja on hea vaheldus lihapraele. Toorjuustutäidise ja sinepikastmega maitsestatud kala tuleb erakordselt mahlane. Jõuluse ilme ja meki annavad nelgi- ja rose pipra terad. 

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: 40-60 min
20 minutit + 30 minutit ahjus

Koostisosad
1.3 kg Lõhefilee
3 spl Panko või riivsai
1 spl Rose pipra terad
1 tl Nelgiterad
TOORJUUSTUTÄIDIS
120 g Maitsestamata toorjuust
2 spl Hakitud petersell
2 spl Hakitud murulauk
0.5 tl Must pipar
SINEPIKASTE
3 spl Dijoni sinep
1 spl Mesi
1.5 spl Rapsiõli
0.5 tk Värskelt pressitud sidrunimahl

Valmistamine

1. Eemalda lõhefilee(de)lt nahk, maitsesta mõlemalt poolt soola ja pipraga.

2. Hõõru toorjuust pehmeks, sega hulka hakitud ürdid ja maitsesta soola-pipraga. Sega sinepikastme ained. Lõika filee keskelt pooleks.

3. Kata ahjuvorm küpsetuspaberiga. Pane sabapoolne tükk vormi. Määri peale pool sinepikastmest ja siis toorjuustutäidis. Aseta peale teine kalatükk, määri sinepikaste ja puista panko. Torka sisse nelgiterad ja riputa rose pipar. Seo kala niidi või nööriga kokku.

4. Küpseta 175-kraadises ahjus 30 minutit. Võta ahjust ja lase 7-10 minutit jahtuda. Eemalda nöör ja serveeri meelepäraste lisanditega näiteks aurutatud brokoliga.