Lihatoidu retseptid
15. detsember 2021, 10:57

MAITSETE ADVENDIKALENDER 15 | Koreapärane hakklihakauss

Vürtsi talvisesse argiõhtusse toob roog, mis jõuab lauale vaid mõni minut rohkem kui veerand tunniga. Seni kuni riis keeb, valmivad ka muud koostisained. Koreapäraseks teeb roa gochujang ehk Korea tšillipasta, kuid seda võib maitsestada ka muu tšillipasta, -kastme või pulbriga. 

Kogus: neljale
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
3 tk Küüslauguküüs
1 tk Porgand
2 spl Õli
400 g Veisehakkliha
75 g Šampinjonid
3 spl Sojakaste
1 spl Riivitud ingver
1 spl Fariinsuhkur
2 spl Seesamiõli
1 tl Gochujang pasta, muu tšillipasta või 0,5 tl tšillipulber
0.5 tl Must pipar
SERVEERIMISEKS
250 g Basmati riis
0.5 tk Brokoli
2 tk Rohelise sibula vars
1 spl Seesamiseemned

Valmistamine

1. Pane riis soolaka veega keema. Umbes 5-7 minutit enne valmimist pane riisile õisikuteks tükeldatud brokoli, mis seal parasjagu pehmeks aurustub.

2. Koori ja haki küüslauk. Koori ja riivi porgand.

3. Kuumuta küüslauku pannil õlis 1 minut, lisa siis hakkliha ja porgand, kuumuta kuni hakkliha on pruunistunud. Lisa viilutatud või hakitud seened ja kuumuta läbi.

4. Sega sojakaste, ingver, fariinsuhkur, seesamiõli, tšillipasta ja must pipar. Kalla pannile, lisa veidi vett ja hauta kaane all 3-4 minutit. Maitsesta brokoliõisikud soolaga.

5. Tõsta kaussi riis, pane peale hakkliha, brokoli, hakitud roheline sibul ja puista seesamiseemneid. Serveeri kohe.