Kohupiimakook. Arhiivifoto

Foto: Panthermedia/Scanpix
Evelin Ilves 12. detsember 2021 07:11

Maailma kõige paremad maitsed on pärit lapsepõlvest vanaema soojast koldest. Täna jagan teiega kõige tavalisemat kohupiimakoogi retsepti, mis saab kõige maitsvam just siis, kui kasutate maailma kõige tavalisemat (ja soodsamat) toorainet: tavalist kohupiima, hapukoort, suhkrut, nisujahu ja võid.

Vaja läheb põhjaks:

  • 100 g  külma võid

  • 1 sl suhkrut

  • 1 muna

  • 2 dl jahu (sellist, mis sul kodus olemas)

Täidiseks:

  • 500 g 10% kohupiima

  • 200 g 20–30% hapukoort

  • 120 g suhkrut

  • 4 muna

  • Näpuotsaga soola, maitseks vaniljet

Serveerimiseks:

  • Lemmikmoosi, mida saab hiilgavalt teha külmutatud  metsamarjadest

Tee nii:

Näpi külm või, suhkur , jahu ja muna ühtlaseks taignaks ja suru see küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva koogivormi põhja. Pane see nüüd külmikusse ootele. Pane ahi 180 kraadi juurde soojenema.

Sega käsitsi suuremas kausis kohupiim, hapukoor, suhkur ja munakollased omavahel. Vahusta munavalged tipsukese soolaga tugevaks vahuks ning sega ettevaatlikult kohupiimamassi hulka.

Vala see nüüd koogivormi ning suuna otse ahju.

40 minuti pärast vaata, kas ta on juba kuldselt pruuniks küpsenud. Kui ta seejuures pisut võdiseb, on see asjade loomulik käik.

Kohupiimakook tahab enne serveerimist lihtsalt aeglaselt maha jahtuda ning mõned tunnid ka külmikus taheneda.

Kui seda maiust endale või kallitele pakud, serveeri koos mõnusa marjamoosiga.

Õdusat pühadeootust!

Armastust teie südameisse ja padadesse!

Evelin