Aapo Ilves ja Angelica Udeküll suppi valmistamas
Foto: Taavi Arus/ERRSUUS SULAV | Aapo Ilvese lapsepõlve frikadellisupp
Meie maitse-eelistused pärinevad sageli lapseeast ning ETV saade „Suus sulav Eesti“ otsib sel hooajal eestlaste lapsepõlvemaitseid. Selles saates viib tee Lämmijärve äärde ning Räpinasse. Saatejuht Angelica Udeküll läheb külla kirjamees Aapo Ilvesele ning valmistab tema lapsepõlvelemmikut frikadellisuppi.
Aga loomulikult uudistab Angelica ka kohalikke väiketootjate tegemisi ning suitsulatika saamiseks põrutab kalapaadiga otsejoones järvele.
Frikadellisupp
Frikadellid:
500 g hakkliha
1 muna
1 hakitud mugulsibul
Purustatud musta pipart
Soola
Supile:
3 porgandit
100 g tükk juursellerit
1 jupp porru valget osa
2 L puljongit
3-4 kartulit
2 spl õli
Soola
Pipart
Loorberilehte
Tee nii
Koori porgandid ja lõika seibideks. Haki porru ribadeks, ning juurseller kuubikuteks.
Kuumuta köögiviljad supipoti põhjas õlis mõne minuti, lisa puljong ning keeda kuni köögivili on poolpehme.
Seejärel lisa kooritud ja kuubikuteks lõigatud kartulid.
Sega hakkliha muna ja maitseainetega ning klopi massi , et see muutuks tihkemaks.
Vormi teelusika abil või kätega väiksed frikadellid ning keeda neid soolaga maitsestatud vees mõned minutid. Lisa frikadellid supile.
Serveeri suppi hapukoore ja hakitud maitserohelisega.
Kommentaarid (0)