Aapo Ilves ja Angelica Udeküll suppi valmistamas

Foto: Taavi Arus/ERR
Supiretseptid
11. detsember 2021, 13:50

SUUS SULAV | Aapo Ilvese lapsepõlve frikadellisupp

Meie maitse-eelistused pärinevad sageli lapseeast ning ETV saade „Suus sulav Eesti“ otsib sel hooajal eestlaste lapsepõlvemaitseid. Selles saates viib tee Lämmijärve äärde ning Räpinasse. Saatejuht Angelica Udeküll läheb külla kirjamees Aapo Ilvesele ning valmistab tema lapsepõlvelemmikut frikadellisuppi.

Aga loomulikult uudistab Angelica ka kohalikke väiketootjate tegemisi ning suitsulatika saamiseks põrutab kalapaadiga otsejoones järvele.

Frikadellisupp

Frikadellid:

  • 500 g hakkliha

  • 1 muna

  • 1 hakitud mugulsibul

  • Purustatud musta pipart

  • Soola

Supile:

  • 3 porgandit

  • 100 g tükk juursellerit

  • 1 jupp porru valget osa

  • 2 L puljongit

  • 3-4 kartulit

  • 2 spl õli

  • Soola

  • Pipart

  • Loorberilehte

Tee nii

Koori porgandid ja lõika seibideks. Haki porru ribadeks, ning juurseller kuubikuteks.

Kuumuta köögiviljad supipoti põhjas  õlis mõne minuti, lisa puljong ning keeda kuni köögivili on poolpehme.

Seejärel lisa kooritud ja kuubikuteks lõigatud kartulid.

Sega hakkliha muna ja maitseainetega ning klopi massi , et see muutuks tihkemaks.

Vormi teelusika abil või kätega väiksed frikadellid ning keeda neid soolaga maitsestatud vees mõned minutid. Lisa frikadellid supile.

Serveeri suppi hapukoore ja hakitud maitserohelisega.