Tiina Lebane 14. detsember 2021 08:36
Tavalisest pikast saiast saab lühikese ajaga maitsva suupiste, mida näiteks pika nääriöö lauale on lihtne kas värskelt valmistada või ka paar tundi varem valmis teha. Kasuta võimalikult maitserohkeid juustusid, näiteks vähemalt 8 kuu laagerdunud Goudat ja kvaliteetset kitsejuustu, samuti arvesta, et tavaline suitsuvorst ei anna saia vahel seda efekti nagu vürtsikas chorizo. 

Koostisosad
2 tk Lühike või üks pikk baguette
1 dl Paks majonees
1 dl Punane pesto
Erinevad värsked salatilehed
Värske basiilik
100 g Küps Gouda juust
180 g Kitsejuust
80 g Viilutatud chorizo

Valmistamine

16–18 tk

1. Poolita baguette pikuti. Määri ühele lõikepoolele majoneesi ja teisele pestot.

2. Rebi salatilehed väiksemaks ja tõsta ühele saiapoolele, teisele saiale aseta basiilikulehti. Lõika Gouda ja kitsejuust viiludeks ning aseta üks juust ühele ja teine teisele saiapoolele. Kata üks saiapool tihedalt chorizo-viiludega ja tõsta teine pool peale.

3. Kinnita kokteilitikkudega ja lõika parajateks paladeks, kui pakud kohe. Kui mitte, siis paki tihedalt toidukilesse või fooliumi ja tõsta serveerimiseni külmkappi, ent mitte kauemaks kui 2–3 tunniks.