Sealiha retseptid
20. detsember 2021, 09:21

MAITSETE ADVENDIKALENDER 20 | Sibula-sealihavorm juustusaiadega

See roog inspiratsiooni saanud prantslaste kuulsast sibulasupist, mida serveeritakse paksu juustusaiaga kaetult. Lisaks sibulale on siin sama palju õhukeseks vasardatud minutipihve ja kui kõik enne pannil üle kuumutada, siis valmib roog ahjus napilt poole tunniga. Kasuta kindlasti mõnda tugeva maitsega juustusorti, et roog pikantsem jääks.

Koostisosad
400 g Sibul
400 g Seavälisfileest minutipihv
Õli praadimiseks
Sool
Must pipar
2.5 dl Piim
1 spl Kartulitärklis
0.5 tl Cayenne`i pipar
8 tk Saia või ciabatta viil
8 tk Tugevamaitselise juustu viil
2 tk Muna
3 dl Köögikoor (20%)
0.5 tl Riivitud muskaatpähkel

Valmistamine

1. Koori sibulad ja lõika õhukesteks sektoriteks. Lõika minutipihvid ribadeks. Kuumuta pannil õli ja prae liharibad kahes jaos kergelt üle. Maitsesta soola ja pipraga ning tõsta pannilt ära.

2. Vala pannile sibulasektorid ja kui vaja, lisa veidi õli. Prae paar minutit, et sibul hakkaks pehmenema. Vala pannile piim ja lase keema tõusta. Sega kartulitärklis vähese veega ja nirista segades pannile. Maitsesta soola ja Cayenne`i pipraga. Tõsta liharibad pannile tagasi, sega sibulaseguga läbi ja vala pannilt kõik ahjuvormi.

3. Pane ahi 180 kraadi peale sooja. Tõsta juustuviilud saiadele ja aseta need veidi ülestikku vormi liha-sibulasegule. Klopi munad lahti, lisa köögikoor ning maitsesta soola ja muskaatpähkliga. Vala segu juustusaiadele.

4. Küpseta ahju keskel 30–35 minutit, kuni juust on sulanud ja vorm on pealt ahvatlevalt küps.