Foto: Jaan Heinmaa
Joogid
4. detsember 2021, 12:19

MAITSETE ADVENDIKALENDER 4 | Särtsakas ingverinaps

Ingverinaps valmib kiiresti ja talvel, kui kehast külm läbi käinud, on hea end selle abiga üles soojendada. Ennekõike aga on see hea kingitus istembitud joogi sõbrale ja talvistel pühadel endalgi hea limpsida.

Koostisosad
40 g Värske ingver
40 g Suhkurstatud ingver
0.5 tk Vanillikaun
1 tk Kaneelikoor
8 tk Nelgitera
50 g Tume muscovado
1 spl Tume toidusiirup
0.5 l Viin

Valmistamine

0,5l

1. Koori ingver ja lõika viiludeks. Tükelda suhkrustatud ingveritükid. Tõsta mõlemad ingverid purgi põhja, lisa pool vanillikauna, mille oled pikuti pooleks lõiganud, kaneelikoor, nelgiterad, muscovado ja toidusiirup ning vala viin peale.

2. Sega hoolikalt läbi, keera purgile kaas peale ja tõsta vähemalt 5 päevaks jahedasse hämarasse kohta. Ära unusta paar korda päevas purki korralikult loksutada.

3. Kurnamiseks vala purgisisu marliga vooderdatud sõelale ja villi puhas jook pudelisse või karahvini. Säilita jahedas hämaras kohas ja tarbi vastutustundlikult.