Tiina Lebane 9. detsember 2021 10:17
Heeringas on vaatamata oma lihtsusele meie pühadelaual sage külaline. Küll rosoljes või kasukas või lihtsalt hapukoorega. Siinne on külluslikum ja jõuluvärvilisem heeringavaagen, millele annab eriti hea maitse sidruni ja meega valmistatud kaste. 

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
4 tk Vähesoolane heeringafilee
KASTE
2.5 dl Hapukoor
0.5 dl Rõõsk koor 35%
1 spl Värskelt pressitud sidruni mahl
2 spl Vedel mesi
1 dl Hakitud till
LISAKS
3 tk Keedetud muna
Värske kurk
Marineeritud peet
Väikesed kapparid

Valmistamine

1. Lõika heeringafileed umbes 1 cm laiusteks tükkideks ja aseta tihedalt üksteise kõrvale serveerimisalusele. Sega kokku kastmeained ja vala kaste kalale.

2. õika munad viiludeks ja aseta väikeste vahedega heeringa ümber. Lõika kurk ja peet väikesteks kuubikuteks ning jaga väikeste kuhjadena munarataste vahele. Peale tõsta nõrutatud kappareid.