Tiina Lebane 5. detsember 2021 11:21
Pikal peoõhtul on ampsu mõõdus lihapallid hea valik, sest need on maitsvad ka jahtunult. Hakklihale annavad maitset ja mahlasust rosinad, oliivid ja seedripähklid ning muidugi vürtsid. Pallikesed võid valmis küpsetada kasvõi paar nädalat varem ja sügavkülmas hoida. Päev enne söömist tõsta nad tavakülma ja kui soovid, võid ka enne söömist mõneks minutiks ahju sooja panna. Dipikastmesse vali värsked ürdid oma maitse järgi või maitsesta hoopis paprikapulbri või Cayenne`i pipraga.

Koostisosad
500 g Hakklha
3 spl Riivsai
1 tk Muna
0.5 tl Jahvatatu vürtsköömen või koriander
0.5 tl Tšillipulber
Sool
Must pipar
80 g Rohelised paprikatäidisega oliivid
40 g Seedripähklid
40 g Väikesed rosinad
Praadimiseks õli
Serveerimiseks rohelised salatilehed
DIPIKASTE
250 g Paks maitsestamata jogurt
2 spl Majonees
2 spl Hakitud ürdid või 1 tl Vahemere ürdisegu
Sool
Must pipar

Valmistamine

45tk

1. Murenda hakkliha kaussi, lisa riivsai, muna, jahvatatud vürtsköömen ja tšillipulber ning maitse järgi soola ja pipart. Sõtku hoolikalt läbi. Haki oliivid ning lisa koos seedermännipähklite ja rosinatega tainale ning sega ettevaatlikult läbi. Lase 15-20 minutit maitsestuda. Vahepeal sega kokku dipikaste.

2. Vormi tainast umbes Kreeka pähkli suurused pallid. Kuumuta pannil õli ja prae pallid mitmes jaos keskmisel kuumusel küpseks. Tõsta majapidamispaberile praadimisrasvast nõrguma.

Aseta salatilehed vaagnale ja tõsta pallikesed lehtedele. Serveeri koos dipikastmega.