Taimetoidu retseptid
3. detsember 2021, 12:17

MAITSETE ADVENDIKALENDER 3 | Karamellised kapsasektorid

Jõulud ja kapsas on lahutamatud, kuid hapukapsa asemel või sellele lisaks võid teha ka karamelliseid kapsasektoreid. Pannil või ja tumeda toidusiirupiga hautatud kapsaviiludest võib saada sinu uus lemmik!

Koostisosad
50 g Kreeka pähklid
800 g Punane kapsas
30 g Või
0.5 dl Tume toidusiirup
2 spl Valge palsamiäädikas
2 spl Vesi
Värskelt jahvatatud must pipar
Soolahelbed

Valmistamine

6-8 tk

1. Haki pähklid jämedalt ja rösti kuumal kuival pannil kergelt üle.

2. Koori pealmised lehed ära ja lõika kapsas 6–8 sektoriks. Püüa lõigata nii, et iga sektor kinnitub kontsu külge, siis ei lagune nad laiali. Kuumuta pannil või, lisa kapsas ja prae paar minutit ühelt poolt ja paar minutit teiselt poolt. Lisa toidusiirup ja kuumuta taas mõlemalt poolt paari minuti jagu. Lisa äädikas ja vesi ning hauta madalal kuumusel umbes 10 minutit. Vahepeal võid kapsalõigud veel kord ringi keerata, aga tee seda ettevaatlikult, et pehmenev kapsas laiali ei laguneks.

3. Puista kapsasektoritele röstitud pähklipuru, soolahelbeid ja keeruta veskist pipart peale. Paku soojalt.