Vegan piparkoogitainas
Foto: Taimne TeisipäevTAIMNE PÄEVARETSEPT | Lihtne vegan piparkoogitainas
Toome sinuni jõuluaja klassika taimses kuues. Täida oma köök magusate vürtside lõhnaga ning tee taignarull jahuseks! Kogusest saab 625 g tainast.
Vaja läheb:
125 g taimset margariini
125 tumedat siirupit
75 g suhkrut
300 g nisujahu
8 g piparkoogimaitseainet
4 g soodat
2 g soola
Valmistamine:
1. Mõõda siirup, suhkur ja margariin ühte potti. Kuumuta kuni rasvaine on peaaegu sulanud.
2. Tõsta pott kõrvale ja sega kuni rasvaine on sulanud. Lase natuke jahtuda.
3. Sega ühes nõus kokku jahu, piparkoogimaitseaine, sooda ja sool.
4. Lisa siirupi segule. Sega kuni moodustub ühtlane tainas.
5. Tõsta pott külma või pane valminud tainas toidukilesse. Lase taignal seista vähemalt 4 tundi kuni üleöö. Enne kui tainast rullima hakkad, lase natuke toasoojas seista.
6. Rulli tainas jahusel laual õhukeseks ja vormi soovitud kujundid.
7. Küpseta 200 kraadises ahjus 6-9 minutit.
Kommentaarid (0)