Gameboy Tetrise lapsepõlve arbuusikooremoos

Foto: Taavi Arus
Pavel Botšarov/"Suus sulav Eesti" 27. november 2021 14:15

Kuidas tuleks valmistada arbuusikooremoosi, mille valmistamist võib näha ETVs tippkokk Angelica Udekülli juhtimisel toidukultuurisaates „Suus sulav Eesti“, mis sel korral keskendub lapsepõlvemaitsete otsimisele.

Sel laupäeval kohtub Angelica Haapsalus sündinud ja kasvanud muusiku Pavel Botšarovi ehk Gameboy Tetrisega. Millised on ühe 90ndatel väikelinnas kasvanud vene poisi lapsepõlvemaitsed ja kas Angelica suudab ammukogetut korrata? Avasaates valmib ka Gameboy Tetrise lapsepõlve lemmikmaius, arbuusikooremoos.

  • 1 kg arbuusikoori

  • 0,5 kg suhkrut

  • 2-3 spl sidrunimahla või ebaküdoonia mahla

  • Maitsestamiseks võid kasutada näiteks ingverit, kaneeli, kardemoni, vanilli või mündilehti

Tee nii

Lõika arbuusikoortelt ära valge osa, haki kuubikuteks ja pane potti.

Lisa suhkrut ja jäta võimalusel paariks tunniks seisma. 

Keeda arbuusikoori tasasel tulel, kuni paar tundi. 

Lisa paar supilusikat sidruni-või ebaküdooniamahl.

Moos on valmis, kui arbuusitükid muutuvad klaasjaks ja  enamik vedelikust on aurustunud.

Serveerimiseks võis praetud saial.