Gameboy Tetrise lapsepõlve arbuusikooremoos
Foto: Taavi ArusSUUS SULAV EESTI | Gameboy Tetrise lapsepõlve arbuusikooremoos (1)
Kuidas tuleks valmistada arbuusikooremoosi, mille valmistamist võib näha ETVs tippkokk Angelica Udekülli juhtimisel toidukultuurisaates „Suus sulav Eesti“, mis sel korral keskendub lapsepõlvemaitsete otsimisele.
Sel laupäeval kohtub Angelica Haapsalus sündinud ja kasvanud muusiku Pavel Botšarovi ehk Gameboy Tetrisega. Millised on ühe 90ndatel väikelinnas kasvanud vene poisi lapsepõlvemaitsed ja kas Angelica suudab ammukogetut korrata? Avasaates valmib ka Gameboy Tetrise lapsepõlve lemmikmaius, arbuusikooremoos.
1 kg arbuusikoori
0,5 kg suhkrut
2-3 spl sidrunimahla või ebaküdoonia mahla
Maitsestamiseks võid kasutada näiteks ingverit, kaneeli, kardemoni, vanilli või mündilehti
Tee nii
Lõika arbuusikoortelt ära valge osa, haki kuubikuteks ja pane potti.
Lisa suhkrut ja jäta võimalusel paariks tunniks seisma.
Keeda arbuusikoori tasasel tulel, kuni paar tundi.
Lisa paar supilusikat sidruni-või ebaküdooniamahl.
Moos on valmis, kui arbuusitükid muutuvad klaasjaks ja enamik vedelikust on aurustunud.
Serveerimiseks võis praetud saial.
Kommentaarid