Evelin Ilves 28. november 2021 07:16

Tegin ühel pühapäevahommikul prantsusepäraseid pitsilisi ülepannikooke ning sujuvalt tekkis neist hiidlaste krõbedikuga kaunistatuna puhkepäevahommikuse laua maitse- ja silmamagnet.

  • 300 ml piima (sobib ka taimne „piim“)

  • 350 ml värsket apelsinimahla

  • 200 ml koort (10% või 35%)

  • 4 muna

  • 2 spl heledat suhkrut

  • näpuga meresoola

  • 250 g nisujahu

  • 2 spl sulavõid

  • soovi korral vanilli, kaneeli, sidruniõli

Sega kausis jahu soola ja suhkruga läbi, lisa piim ja munad ning sega korralikult läbi (võid lasta ka köögikombainil segada). Seejärel lisa apelsinimahl, koor, sulavõi ja maitseained.

Pane vähemalt tunniks külma, aga võid taigna ka eelmisel õhtul valmis teha ja öö otsa külmikus hoida – siis saad hommikul kohe mõnusalt küpsetama asuda.

Määri enne esimest kooki pann õhukeselt võiga ja lase kuumeneda. Pane kulbiga tainast pannile ja kalluta ringikujuliselt, et see kataks õhkõhukese kihina terve põhja.

Õige pööramisaeg on käes, kui üle terve koogi tulevad väiksed õhumullid – see võtab 1–2 minutit. Hopp! Võid oma hõrgutise pipilikult lakke suunata. Maaläheduse armastajad piirduvad laia pannilabidaga. Iga järgmise koogiga pole pannile enam võid panna vaja – taignas on seda piisavalt.

Lao koogid kuumale taldrikule. Selleks võid taldriku näiteks kuuma vee anumale asetada või teda soojas ahjus hoida.

Kaunista magusa värvilise krõbedikuga ning paku soovi korral juurde veel mõnd moosi või kohupiimakreemi. Mmmaitsev!

Armastust teie südameisse ja padadesse!

Hääd algavat kingituste aega!

Evelin