Coop Kokkad

Foto: Coop
Toiduuudised
26. november 2021, 21:15

Millised on tänavused parimad jõulutooted (2)

Advendiaja eelõhtul on õige aeg meelde tuletada, millised tooted valiti Tallinna toidumessil sel aastal parimateks. Konkursil osales 22 ettevõtet ja kokku esitati 46 lihatoodet, 19 pagaritoodet ja 3 hõõgveini.

Suurim konkurents oli lihatoodete hulgas, kus Maks & Moorits noppis kolm esikohta seitsmest. Nii tunnistati tänavu parimaks verivorstiks Maksi & Mooritsa peened Kanepi verivorstid, oma kategooria parima tiitel läks ka nende koore ja sibulaga verikäkile ning kanalihasüldile. Jõuluvorstidest kogusid enim punkte Arke Lihatööstus ASi jõhvika toorvorstid, pasteetidest Coop Kokkade pasteedirull ja jõulupraadidest Rakvere lihakombinaadi ploomidega seakaelakarbonaad küpsetuskarbis. Liha üllatustoote tiitel kuulus Kikas OÜ kalkunilihale spice pink pepper marinaadis.

Pagaritoodetest võidutsesid Marmiton ASi piparkoogid mandlitükkidega ja Kulinaaria OÜ kook Talveunelm, parimaks üllatustooteks tunnistati Pagaripoisid OÜ mandli-apelsinikeeks. Parimaks alkoholivabaks hõõgveiniks aga nimetati Altia Eesti ASi Blossa Alkoholfri.

Pimetesti osales 2266 messikülastajat.

OHTULEHT.EE