Laulasmaa ja Lahemaa metsade asemel võid sõita trammiga turule, aga liitrise seenepurgi eest kasseeriti nädalapäevad tagasi Balti jaama turul 18 eurot, pooleliitrise purgi sai kätte 15 euroga. See, mis seened parasjagu purgis olid, ei paistnud hinda mõjutavat.Foto: Martin Ahven
Toiduuudised
27. november 2021, 08:10

SEENEMETSA ASEMEL TURULE: hapendatud võiseened osutuvad tõeliseks haisupommiks ja kitsemamplid on marinaadis viimasegi maitse kaotanud (2)

Kui tekib vastupandamatu isu seenesalati või -sousti järele, aga kodused seenevarud on juba otsas või pole neid olnudki, siis mida turult võib leida? Kui õigel ajal jäi metsas käimata, siis kust saaks viina kõrvale sobivat sakuskat?

Esmalt sean ühel novembrikuu hommikul sammud Balti jaama turule. Avaturul puhub vire tuul, aga neli babuška't on oma purkidega platsis. Seenepurkidest laotud tornide kõrval märkan ühel laual ka karpi kuivatatud puravikkudega, aga kuna olen lubanud kolleegidele seenesalatit teha ja mul pole aimugi, kuidas neist krõbuskitest uuesti seened võiks saada, otsustan hapendatud ja marineeritud seente kasuks. Tõele au andes pole ma ka hapendatud seeni varem söönud, aga peagi võin omal nahal tõdeda, et turumüüjad on ka head turundajad.

Edasi lugemiseks: