Toiduuudised

UURING: lapsed pirtsutavad toiduga vähem, kui saavad seda ise endale tõsta 

Toidutare, 19. november 2021 09:49

Buffee-süsteem aitab koolisööklates raiskamist vähendada

Foto: Unsplash/arhiivipilt

Võrreldes eelmise aastaga jõudis Eesti kooliõpilaste taldrikutelt prügikasti üle 20 protsendi vähem koolitoitu, raisatava toidu kogus oli väikseim nendes koolides, kus on iseteenindusliin ning õpilastel võimalus portsjoni suurust ise valida, selgus keskkonnakuu raames osades koolisööklates toimunud toiduraiskamise aktsioonist. 

Daily koolisööklates toimuva konkursi käigus jälgisid enam kui 70 kooli üle Eesti ühe nädala jooksul seda, kui palju söögivahetundide jooksul toitu ära visatakse ning õpilased said koolisööklatesse paigaldatud plakatitele märkida põhjuse, miks nad toitu ära viskasid, on kirjas meediale saadetud teates.

Edasi lugemiseks:

Samal teemal

16.02.2021
MAKARONIROAD: kuidas õpilaste lemmiktoite kodus teha + 7 maitsvat ja kiiret retsepti
19.00.2021
KOOLILÕUNA LEMMIKUD JA LUUSERID: üle kõige maitsevad makaronid ja pikkpoiss, vähem aga kalakaste ja lasanje