MAITSETE ADVENDIKALENDER 2 | Singi-munatäidisega küpsetatud kartulid
Kogus: neljale
Valmistusaeg: üle 60 min
20 minutit+ 53-55 minutit ahjus
Koostisosad
4 tk Suur kartul (või 8 keskmist)
2 tk Muna
75 g Maasuitsusink
1 spl Kreeka jogurt, hapukoor või sulatatud juust
2 spl Hakitud murulauk
3 spl Riivjuust
Sool
Must pipar
Valmistamine
1. Pese koorega kartulid hoolega puhtaks. Küpseta 200-kraadises ahjus 45 minutit või kuni on pehmed. Proovi küpsust terava noa otsaga. Kui kartulid pole piisavalt pehmed, küpseta kauem. Lase jahtuda ja lõika pealt kaas. Kaabi lusikaga seest sisu välja, jäta õhuke kiht koore ümber, et see koos püsiks.
2. Suru kartulite sisu kahvliga peeneks ja lisa lahtiklopitud munad. Sega hulka jogurt või hapukoor, hakitud sink ning murulauku. Maitsesta soola ja pipraga.
3. Tõsta segu kartulitesse tagasi, puista peale riivjuustu ja küpseta 200-kraadise ahjus 8-10 minutit või kuni on pealt kuldpruunid.
Kommentaarid (0)