Lihatoidu retseptid
2. detsember 2021, 11:13

MAITSETE ADVENDIKALENDER 2 | Singi-munatäidisega küpsetatud kartulid

Hea soolane ja parasjagu toekas kartuliamps täidab korralikult kõhtu. Roog sobib oma lihtsuse poolest ka koolilapsele valmistamiseks. Kartulite pehmeks küpsemine võtab küll aega, kuid selleks ei pea küll midagi rohkemat tegema kui kartulid ahju pistma. Kõrgete elektrihindade juures tasub need võimalusel ahju pista koos muu ahjuroaga, sest võivad olla vabalt varem valmis küpsetatud. Täidiste variante saab varieerida – näiteks panna singi asemel kuumsuitsukala või valmistada taimsena kikerhernestega. 

Kogus: neljale
Valmistusaeg: üle 60 min
20 minutit+ 53-55 minutit ahjus

Koostisosad
4 tk Suur kartul (või 8 keskmist)
2 tk Muna
75 g Maasuitsusink
1 spl Kreeka jogurt, hapukoor või sulatatud juust
2 spl Hakitud murulauk
3 spl Riivjuust
Sool
Must pipar

Valmistamine

1. Pese koorega kartulid hoolega puhtaks. Küpseta 200-kraadises ahjus 45 minutit või kuni on pehmed. Proovi küpsust terava noa otsaga. Kui kartulid pole piisavalt pehmed, küpseta kauem. Lase jahtuda ja lõika pealt kaas. Kaabi lusikaga seest sisu välja, jäta õhuke kiht koore ümber, et see koos püsiks.

2. Suru kartulite sisu kahvliga peeneks ja lisa lahtiklopitud munad. Sega hulka jogurt või hapukoor, hakitud sink ning murulauku. Maitsesta soola ja pipraga.

3. Tõsta segu kartulitesse tagasi, puista peale riivjuustu ja küpseta 200-kraadise ahjus 8-10 minutit või kuni on pealt kuldpruunid.