Pille Enden 1. detsember 2021 14:17

Muredad küpsised sobivad jõuluootuse ajal suupisteks näiteks glögi kõrvale. Küpsiseid võib valmistada nii värskete kirsstomatite kui ka päikesekuivatatud tomatitega. Esimesel juhul tuleks tomateid soola-pipraga maitsestada, päikesekuivatatud tomatid enam maitsestamist ei vaja. 

Koostisosad
1 muna
150 g riivitud Cheddari juust
50 g sinihallitusjuustu
2 dl nisujahu
0,5 tl küpsetuspulbrit
0,5 sl hakitud rosmariini või tüümiani
0,25 tl soola
0,5 tl jahvatatud paprikat
50 g võid
1 sl oliiviõli
soola
musta pipart
17 väikest kirsstomatit (või 6 päikesekuivatatud tomatit)

Valmistamine

34 tk

1. Klopi muna lahti, sega hulka riiv- ja murendatud sinihallitusjuust.

2. Sega jahu, küpsetuspulber, hakitud rosmariin ja maitseained.

3. Sulata või ja lase käesoojaks jahtuda. Sega jahu- ja juustusegu esmalt omavahel ning lisa lõpuks või.

4. Rulli tainas 0,5 cm paksuseks plaadiks. Lõika sellest vormi või klaasiga 3–4 cm ringid ja lao küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Suru iga tainaringi keskele sõrmega süvend ja pane sinna poolik kirsstomat või tükeldatud päikesekuivatatud tomat.

5. Puista peale maitseaineid ja nirista väike sorts oliiviõli. Küpseta 200kraadises ahjus 15–18 minutiga kuldpruuniks. Lase jahtuda.