Pille Enden 26. november 2021 07:26

Chilli con carne, populaarne vürtsine pajaroog, pikalt tutvustamist ei vaja. Aga pardiliha annab sellele omamoodi nüansi. Rooga võib serveerida riisiga, tortillade täidisena või lihtsalt värske salatiga. Roa maitse üles soojendades vaid paraneb, nii et võib kohe topeltportsu valmistada.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: üle 60 min
1 tund 30 minutit

Koostisosad
2 tk Pardikoib
2 tk Sibul
4 tk Küüslauguküüs
1 tk Punane tšillikaun
150 g Tomatipasta
2 prk Purustatud tomatid (a 400g)
1 prk Kidney oad (400g)
1 prk Suured valged oad (400g)
3.5 dl Tume õlu
1 spl Worcesteri kaste
1 spl Kuivatatud pune
2 tl Jahvatatud köömned
1 tl Must pipar
1 tl Jahvatatud paprika
0.5 tl Cayenne`i pipar
Sool
Suhkur
Värskelt pressitud laimi mahl
SERVEERIMISEKS
2 dl Riivitud parmesan või mozzarella
4 spl Hapukoor või maitsestamata jogurt
Koriandrilehed

Valmistamine

1. Lõika pardikoibade nahale sisselõiked, pane naha pool all külma haudepoti põhja. Kuumuta kuni rasv eraldub ja nahk pruunistub. Võta koivad potist välja.

2. Pane potti hakitud sibulad ja hauta kuni pehmenevad, 5-6 minutit. Lisa hakitud küüslauk ja tšilli ning kuumuta läbi. Lisa tomatipasta ja kuumuta segades läbi.

3. Pane pardikoivad potti tagasi. Kalla juurde tomatikonservid, nõrutatud oad, õlu, Worcesteri kaste ja maitseained. Kuumuta keemiseni, alanda kuumust ja hauta kaane all 1 tund.

4. Võta pardikoivad välja ja rebi liha kahvliga luudelt. Pane liha tagasi potti ja kuumuta läbi. Timmi maitset soola, pipra ja suhkruga kui vaja ning maitsesta laimimahlaga.