Pajaroog läätsedega
Foto: Taimne TeisipäevTAIMNE PÄEVARETSEPT | Pajaroog läätsedega
Pajaroog köögiviljade ja läätsedega teeb jahedal ajal seest mõnusalt soojaks. Sellest saab 4-5 kogust.
Vaja läheb:
1 tk sibul (keskmise suurusega)
2 tk porgandit (keskmise suurusega)
1/2 tk suvikõrvitsat
3,5 dl punased läätsi
1 pakk tomatikastet
1 spl õli
3 spl maitsepärmi
1/2 tl sool
1/2-1 tk puljongikuubikut
1/2 tl karrir
1 tl suhkurt
pipart, tšillit, tüümiani, peterselli maitse järgi
0,5-0,7 l vett
Valmistamine:
1. Lase potis 1 spl õli kuumaks, lisa hakitud sibul ja sool ning prae kuni sibul muutub klaasjaks, lisa hakitud küüslauk ja pruunista veel paar minutit.
2. Seejärel lisa hakitud porgand ja suvikõrvits ning lase segul aeg-ajalt segades umbes 5 minutit praadida.
3. Lisa läätsed, vesi, tomatipasta, puljongikuubik (esmalt pool ja hiljem vajadusel teine pool), karri, suhkur, natuke pipart, tšillit ja soovi korral ka maitsepärmi, kuivatatud tüümiani, peterselli või muud meelepärast.
4. Lase keskmisel kuumusel vahepeal segades pajaroal u 40 minutit podiseda. Aeg-ajalt maitse toitu ja vajadusel lisa soola, pipart või muud vajalikku. Lase heal maitsta ja tunne, kuidas see mõnus ja toitev pajaroog keha kosutab!
Kommentaarid (0)