Pille Enden 18. november 2021 07:27
Rahvuskala räim jääb friteerituna meeldivalt krõbe ja peaks sobima ka neile, kes suured kalasõbrad ei ole. Veidi tšilline dipikaste annab kalale mõnusa maitselisa. Kui serveerida juurde frii- või ahjukartuleid või muid köögivilju, saab kokku lausa korraliku eine.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min
20 minutit + 30 minutit maitsestumiseks

Koostisosad
400 g Räimerümbad
1 tk Värskelt pressitud sidruni mahl
1 dl Rukkijahu
0.75 dl Kartulitärklis
0.25 tl Küpsetuspulber
1.5 dl Mineraalvesi
0.5 l Päevalille- või rapsiõli
Sool
Must või valge pipar
DIPIKASTE
1 dl Majonees
1 dl Maitsestamata jogurt

Valmistamine

1. Raputa räimerümpadele soola ja pipart, nirista peale sidrunimahla. Lase 30 minutit maitsestuda.

2. Sega dipikastme ained, maitsesta soolaga ja pane kala valmistamise ajaks külmkappi.

3. Sega jahu, tärklis ja küpsetuspulber. Lisa mineraalvesi ja maitseks soola-pipart ning klopi ühtlaseks.

4. Kasta räimerümbad tainasse ja friteeri kuumas õlis kiiresti kuldpruuniks ning krõbedaks. Tõsta majapidamispaberile, et liigne õli ära valguks. Serveeri kohe dipikastmega.