Lihatoidu retseptid
19. november 2021, 07:45

TEEME KLASSIKA PAREMAKS | Kapsavorm hakkliha, ubade ja sulajuustuga

Klassikalist kapsa-hakklihahautist sobib vaheldusena asendama väikese vürtsiga ahjuroog, milles on peaosas kapsas, kõrvalosades rohelised oad ja hakkliha ning mõnusa katte moodustab sulatatud juust. Tšilli võib loomulikult retseptist välja jätta, kui teravust toidus ei armasta. Maitset saab anda endale sobivalt kas bbq -või karrimaitseainega. Lisandiks sobib pakkuda riisi või kartuleid. 

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min
30 minutit + 23-30 minutit ahjus

Koostisosad
500 g Valge peakapsas
2 tk Küüslauguküüs
1 tk Punane tšillikaun
2 tk Suur sibul
150 g Külmutatud rohelised oad
2 spl Õli
400 g Veisehakkliha
2 tl Jahvatatud parika
2 spl BBQ- või karrimaitseaine
1 dl Vesi või puljong
150 g Sulatatud juust

Valmistamine

1. Lõika kapsas ribadeks, haki küüslauk, tšilli ning sibulad. Vajadusel lõika oad lühemateks juppideks.

2. Kuumuta küüslauk kiiresti pannil õlis läbi. Pane pannile hakkliha ja pruunista. Sega hulka vürtsid, lisa tšilli ja sibul ning hauta 5-6 minutit.

3. Pane pannile umbes pool hakitud kapsast ja oad (neid pole eelnevalt sulatada vaja), lisa 0,5 dl vedelikku ja hauta segades 5 minutit.

4. Pane ülejäänud pool kapsast õliga määritud ahjuvormi, kalla vormi ülejäänud vedelik ja maitsesta. Tõsta peale panni sisu.

5. Kata vorm fooliumiga, pane ahju ja küpseta 200-kraadises ahjus 15-20 minutit või kuni kapsas on parjalt pehme. Tõsta peale juust ja küpseta veel 8-10 minutit kuni juust on sulanud ja veidi pruunistunud. Soovi korral serveeri juurde riisi või kartuleid.