TEEME KLASSIKA PAREMAKS | Kapsavorm hakkliha, ubade ja sulajuustuga
Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min
30 minutit + 23-30 minutit ahjus
Koostisosad
500 g Valge peakapsas
2 tk Küüslauguküüs
1 tk Punane tšillikaun
2 tk Suur sibul
150 g Külmutatud rohelised oad
2 spl Õli
400 g Veisehakkliha
2 tl Jahvatatud parika
2 spl BBQ- või karrimaitseaine
1 dl Vesi või puljong
150 g Sulatatud juust
Valmistamine
1. Lõika kapsas ribadeks, haki küüslauk, tšilli ning sibulad. Vajadusel lõika oad lühemateks juppideks.
2. Kuumuta küüslauk kiiresti pannil õlis läbi. Pane pannile hakkliha ja pruunista. Sega hulka vürtsid, lisa tšilli ja sibul ning hauta 5-6 minutit.
3. Pane pannile umbes pool hakitud kapsast ja oad (neid pole eelnevalt sulatada vaja), lisa 0,5 dl vedelikku ja hauta segades 5 minutit.
4. Pane ülejäänud pool kapsast õliga määritud ahjuvormi, kalla vormi ülejäänud vedelik ja maitsesta. Tõsta peale panni sisu.
5. Kata vorm fooliumiga, pane ahju ja küpseta 200-kraadises ahjus 15-20 minutit või kuni kapsas on parjalt pehme. Tõsta peale juust ja küpseta veel 8-10 minutit kuni juust on sulanud ja veidi pruunistunud. Soovi korral serveeri juurde riisi või kartuleid.
Kommentaarid (0)