Kogus: neljale
Koostisosad
800 g Liha- või köögiviljatäidisega pelmeenid
2 tl Kuivatatud pune
500 g Meelepärane külmutatud köögiviljasegu
300 g Meelepärane tomatikaste nt küüslauguga
3 dl Köögikoor
150 g Riivjuust nt mozzarella
Õli vormi määrimiseks
Sool
Must pipar
PELMEENIDE KEETMISEKS
0.5 spl Jäme sool
3 tk Loorberileht
4 tk Vürtsitera
Valmistamine
Kuumuta vesi suuremas kastrulis keemiseni, lisa sool, vürtsid ja loorberilehed. Pane pelmeenid vette ja keeda pool pakendil ette nähtud ajast, umbes 3- 4 minutit. Tõsta vahukulbiga välja.
Määri ahjuvorm õliga. Tõsta vormi põhja pool pelmeenidest ja puista peale soola, pipart ning punet. Laota peale pool külmutatud köögiviljadest (neid pole sulatada vaja) ja määri pool tomatikastmest.
Pane vormi ülejäänud pelmeenid, maitseained, köögiviljasegu ja kaste. Kalla vormi koor ja puista peale riivjuust. Küpseta 200-kraadises ahjus 30 minutit või kuni vorm on pealt kaunilt pruun.
Kommentaarid (0)