Lihatoidu retseptid

HEAD ISU ARGIPÄEVAKS | Pelmeeni-köögiviljavorm  

Pille Enden, 22. november 2021 07:22
Argiõhtul saab toeka kogupereroa õige lihtsalt. Ahjuvorm valmib sügavkülmas olevatest pelmeenidest ja köögiviljadest kiirelt ning suurema vaevata. Lihaga täidetud pelmeenid on kahtlemata toekamad, aga ka köögivilja- või seenetäidisega pelmeenidest saab maitsva roa. Köögiviljasegu tasub valida samuti vastavalt oma maitse kohaselt. Värske salat kõrvale ja ongi toitev õhtusöök laual!

Kogus: neljale

Koostisosad
800 g Liha- või köögiviljatäidisega pelmeenid
2 tl Kuivatatud pune
500 g Meelepärane külmutatud köögiviljasegu
300 g Meelepärane tomatikaste nt küüslauguga
3 dl Köögikoor
150 g Riivjuust nt mozzarella
Õli vormi määrimiseks
Sool
Must pipar
PELMEENIDE KEETMISEKS
0.5 spl Jäme sool
3 tk Loorberileht
4 tk Vürtsitera

Valmistamine

Kuumuta vesi suuremas kastrulis keemiseni, lisa sool, vürtsid ja loorberilehed. Pane pelmeenid vette ja keeda pool pakendil ette nähtud ajast, umbes 3- 4 minutit. Tõsta vahukulbiga välja.

Määri ahjuvorm õliga. Tõsta vormi põhja pool pelmeenidest ja puista peale soola, pipart ning punet. Laota peale pool külmutatud köögiviljadest (neid pole sulatada vaja) ja määri pool tomatikastmest.

Pane vormi ülejäänud pelmeenid, maitseained, köögiviljasegu ja kaste. Kalla vormi koor ja puista peale riivjuust. Küpseta 200-kraadises ahjus 30 minutit või kuni vorm on pealt kaunilt pruun.