Lapsepõlve magusmõnus kanapraad

Foto: Evelin Ilves
Lihatoidu retseptid
14. november 2021, 10:09

EVELIN ILVESE KOKAKOOL | Minu lapsepõlve magusmõnus kanapraad

Lapsepõlve turvatoidud on käepärane abiline, kui stress liigselt ligi kipub. Meie pere eelmise nädalavahetuse ühel lõunalaul olid nad kenasti rivis – täidetud ahjukana, koorekaste, kartulipüree ja nuikapsa-porgandi salat – just sellised, mida sai koos ema või vanaemaga kümneid kordi koos meisterdatud, aga siiski ka erinevad. Väikese XXI sajandi kiiksuga. Siin nad on:

Vaja läheb:

  • 1 terve broiler

  • 50g toasooja võid

  • 2 väikest õuna

  • 1 sidrun

  • soola, pipart, maitserohelist

Kartulipüree jaoks

  • 10 kartulit, kooritud, tükeldatud

  • soola, wasabipilbrit või ingveripulbrit

  • 50ml vahukoort

  • 1 munakollane

Kastme jaoks

  • 100g vahukoort, pipart, sojakastet.

  • Salatiks võrdses osas riivitud porgandit ja nuikapsast ning salatikastmeks majoneesi, soola, mett, valget pipart.

Tee nii:

Täida kana tükeldatud õunte, sidrunite ja maitserohelisega. Määri väljastpoolt kokku ohtra toasooja võiga, raputa üle soola ja pipraga ning pane 200C ahju küpsema. Kui pealt hakkab pruunistuma, keera kuumus 150c-le ja käi aeg-ajalt ahjuplaadile sulanud võiga kana üle kastmas. Las ta mõnuleb ahjus tunnike-poolteist.

Samal ajal keeda kartulid magedas vees pehmeks. Kurna (aga hoia pool klaasi keeduvett alles, kui vaja püreed lahjendada) ning kalla koos kuumutatud koore ja maitseainetega blenderisse või kaussi, kus saab saumikserdada. Hakka madalatel pööretel püreestama, kui tükid on kadunud, lisa juurde värske munakollane ja pisut wasabit või ingverit ning mikserda korraks kõrgetel pööretel.

(Toimetajalt: on olemas spetsiaalne kartulipüree-mikseriots, mida soovitame siin kasutada.)

Kastmeks kalla pannile ahjukanast tilkunud või-ja rasva segu, kuumuta koos koorega keemiseni ning maitesta sojakastme, mee ja pipraga parajaks. Ära pikalt keeda!

Salatiks sega riivitud porgand ja nuikapsas majoneesiga, maitsest soola ja pipraga ning serveeri kõik koos lillelisest supitaldrikust. Oh kui hea hakkab! Mõnusat hingesooja einekest!

Evelin