Porgandikook. Arhiivipilt
Foto: UnsplashEVELIN ILVESE KOKAKOOL | Lihtne ja kerge sügisene porgandikook (1)
Et külma aega mõnusalt sooja ja magusalt lõhnava ahju ees veeta, jagan teiega täna üht õige pisut vürtsikat, erutavalt aromaatset ja uinutavalt mõjuvat hilissügisest koogiretsepti. Vaja läheb pisut vürtse ja hunnik kodumaiseid porgandeid. Olge lahked – nii lihtne ja kerge ta ongi!
Vaja läheb:
2 muna
0,3 dl suhkrut
50 g sulavõid
4 porgandit (ca 300g), riivitud
1 dl nisujahu (või 1/2 dl kaera-või odrajahu ja sama palju nisujahu)
2 tl küpsetuspulbrit
1/2 sidruni mahl
1/2 tl kuivatatud ingverit
1/2 tl jahvatatud kardemoni
1/2 tl jahvatatud kurkumit
1/2 tl jahvatatud musta või cayenne´i pipart
vaniljesuhkrut või -siirupit maitse järgi
Tee nii:
Vahusta munad suhkruga, sulata madalal kuumusel või, sega sinna sisse värskelt riivitud porgandid, sega natuke ja kuumuta kergelt kuldseks.
Sega jahu, vürtsid ja küpsetuspulber omavahel ning seejärel porgandid munavahuga ja kõige lõpus sinna sisse jahusegu koos sidrunimahlaga.
Vala võiga määritud lahtikäivasse vormi ning küpseta 200 kraadi juures 45 minutit. Serveeri jahtunult virsikujogurtiga või karamellkreemi või vaniljejäätisega.
Kiida ja rõõmusta!
Armastust teie südameisse ja padadesse!
Evelin
Kommentaarid