JÄRGMISE NÄDALA KOOK | Isadepäeva küpsisekook pähklite ja kirssidega
Koostisosad
1 pk heledad kandilised küpsised, Kalev (180g)
150 g hapukas kirsi- või pohlamarmelaadi, Minna
60 g metspähklid või mandlid
1 pk kirsid šokolaadis, Kalev (140g)
100 g kuivatatud kirsid
200 g šokolaad
100 g või
2 spl hele toidusiirup
Valmistamine 10–12 tk
1. Murra küpsised tükkideks, aga ära peeneks pudista. Lõika marmelaadid pooleks või neljaks. Haki pähklid suuremateks tükkideks. Poolita šokolaadikirsid. Tõsta kõik kaussi kokku ja lisa ka kuivatatud kirsid.
2. Tükelda potti šokolaad ja või, lisa siirup ja kuumuta segades, kuni saad ühtlase sulanud massi. Vala kaussi küpsiste-pähklite-puuviljade peale ja sega hoolikalt läbi.
3. Vooderda madalam ümmargune või kandiline vorm küpsetuspaberiga ja suru koogimass tihedalt vormi. Tõsta vähemalt kaheks tunniks või järgmise päevani külmkappi hanguma. Enne serveerimist lõika kolmnurkadeks või ristkülikuteks.
Kommentaarid (0)