Retseptid

Artikkel ilmus ajakirja Nipiraamat 2021. aasta novembrinumbris. 

KUKU PAKA, ehk kana kookoskastmes 

Kristi Rebane, 4. november 2021 19:44

Kuku Paka ehk kana kookoskastmes

Foto: Kristi Rebane

Vahva nimega kanaroog saab oma kuldse värvi kurkumist, kreemisuse kookospiimast ja maitsed seob kokku happeline tomat. Kanakintsuliha või -koibadega kastet tehes tuleb roog mahlasem, fileed kasutades on hautis aga kalorivaesem.

Vaja läheb (neljale):

  • 500 g kanafileed või -kintsuliha

  • 400 g täisrasvast kookospiima

  • soola-pipart

  • praadimiseks õli

 

Marinaad:

  • 2 küüslauguküünt

  • pöidlaotsasuurune tükk värsket ingverit

  • 2 suurt, võimalusel lihatomatit

  • pool sidrunit

  • soovi korral 1 tšillikaun

  • 1/2 tl kurkumit

 

Serveerimiseks:

  •  aurutatud riisi

  • värsket koriandrit

 

Valmista kana-kookosekastet nii:

1. Kanale marinaadi tegemiseks koori küüslauk ja pressi suuremasse kaussi. Kaabi ingverilt lusikaotsaga koor ja riivi küüslaugu juurde. Riivi jämeda riiviga sekka ka tomatid ja poolelt sidrunilt saadud koor. Haki tšillikaun peenelt, et lisada see koos kurkumi ja 1 tl soolaga teiste marinaadiainete hulka. Sega maitseained kausis ühtlaseks. Mahedamaks tulemuseks võid tšillikauna ka välja jätta.

2. Lõika kana 2 × 2 cm kuubikuteks. Tõsta kana marinaadikaussi ja sega kätega korralikult läbi. Jäta kana pooleks tunniks toatemperatuurile maitsestuma. Kilega kaetult võid lasta kanal külmkapis maitset koguda ka paar tundi kuni üle öö.

3. Võta kanatükid marinaadist ja prae õlis igast küljest kuldseks.

4. Kuni kana praeb, valmista kaste. Selleks kalla kaussi jäänud marinaad potti ja sega hulka kookospiim.Lase kastmel 10 minutit podiseda, kuni see pakseneb.

5. Vala kookose-tomatikaste kanatükkidele pannil ja kuumuta 5 minutit. Lisa kastmesse poole sidruni mahl ja timmi maitse soola-pipraga parajaks.

6. Serveeri kanarooga riisi ja värske koriandriga.