Röstitud kõrvitsa pannkoogid

Foto: Kristi Rebane
Küpsetised
4. november 2021, 09:33

HITIHOIATUS! Selle sügise lemmikud kõrvitsapannukad

Kõrvitsahooaeg käib täistuuridel ning lisaks püreesupile, risotole või feta ja ürtidega ahjus röstitud kõrvitsaviilakatele - igas peres oma lemmikud - tasuks kindlasti kõrvitsat ka lihtsalt röstida, püreestada ning seda siis jao kaupa külmutada. Ja täpselt niisama hästi sobib röstkõrvitsapüreed lisada ka pannkoogitaignasse.

Nii valmistatud kõrvitsapüree sobib kõikvõimalikesse roogadesse mahemagusat maitsenüanssi lisama või niisama supipõhjaks. Kuldse püreega saad valmistada ka magustoite, alates juustukookidest ja keeksidest kuni smuutide ja panna cotta'deni välja. Kõrvitsat koos piimatoodetega magustoitu sobitades lisa kindlasti ka midagi happelist, et kõrvits liiga plassiks ei muutuks. 

Väikesed lusikapannkoogid püsivad pehmed ning mõnusa magusa alatooniga ampsukaid sobib ka külmalt näksida. Kuna püree ja kasutatava jogurti konsistents on erinev, timmi pannkoogitaigna lõppkonsistents külma veega parajaks. Lõpptulemus peaks olema keskmise jogurti voolavusega. 

  • 200 g röstkõrvitsapüreed

  • 350 g jogurtit või keefirit

  • 3 muna

  • 1 dl suhkrut

  • 0,5 tl kaneeli

  • 1/3 tl riivitud muskaatpählit

  • näpuotsatäis soola

  • 150 g jahu (nisu- või gluteenivaba koogijahusegu)

  • 1 tl küpsetuspulbrit

  • 0,5-1 dl külma vett

  • praadimiseks õli

Tee nii


Klopi kõrvitsapüree, jogurt või keefir, munad ja suhkur omavahel ühtlaseks. Sega jahu küpsetuspulbri ja maitseainetega ning lisa taignasse.

Lisa kloppides külma vett, kuni saad keskmise jogurti paksusega taigna. Olenevalt kõrvitsast, munade suurusest ning jogurtist võib vajamineva vee kogus olla erinev.

Küpseta keskmisel kuumusel lusikapannkoogid. 

Loe lisaks SIIT!