Foto: Kai Kodasma
Toiduuudised
12. november 2021, 13:48

ISADEPÄEVAKS: imeline šokolaadiplaadikook ehk brownie (1)

Novembrikuu teisel pühapäeval peame meeles ja tõstame esile oma armast isa ja vanaisasid. Kuna mehed on enamasti suured magusasõbrad, siis miks mitte küpsetada brownie’t ehk šokolaadiplaadikooki. Soojalt sobib brownie hästi jäätisega, aga on mõnus amps ka järgmisel päeval külmalt serveerituna.  

Paljudel peredel on aastatega välja kujunenud traditsioonid, mida selle päeva puhul teha. Mõnelgi on kindlasti varuks isa lemmikroaretsept, mida valmistada. 

Kui sellist retsepti veel pole, siis võiks tänavu traditsiooniga algust teha. Kuna mehed on enamasti suured magusasõbrad, siis miks mitte küpsetada brownie’t ehk šokolaadiplaadikooki. Soojalt sobib brownie hästi jäätisega, aga on mõnus amps ka järgmisel päeval külmalt serveerituna. 

10 portsjonit

  • 190 g suhkrut

  • 100 g nisujahu

  • 80 g kakaod

  • 65 g tuhksuhkrut

  • 100 g šokolaadinööpe

  • 0,5 tl meresoola

  • 2 suurt muna

  • 70 g oliiviõli

  • 0,5 tl vanilli

  • 30 g külmkuivatatud vaarikaid

  • 50 g mandleid

Tee nii

Eelsoojenda ahi 160 kraadini ja pange valmis koogivorm. Sega kausis kokku suhkur, nisujahu, kakao, tuhksuhkur, šokolaadinööbid ja sool.

Kõrvalkausis löö lahti munad koos oliiviõli, 2 sl vee ja vanilliga.

Sega kahe kausi sisu kokku, lisa külmkuivatatud vaarikad ja hakitud mandlid.

Vala segu koogivormi ja küpsetage 45 minutit.

Kontrollige, et kook päris läbi ei küpse, muidu võib see jääda kuiv.