Taimetoidu retseptid
15. november 2021, 07:45

KIIRELT MIDAGI HEAD | Praetud riis kodujuustu ja sidrunijogurtiga

Kuivaks praetud vürtsikas riis mahedal sidrunijogurtil maitseb imehästi ja seda ka jahtunult. Tuneesia juurtega, tugevalt vürtsikas harissa ei mõju naturaalselt vähese maitsega riisi peal sugugi liiga tugevalt. Vürtsikust mahendavad ka sidrunijogurt ja kodujuust, mis meie variandis asendab labneh`t ehk nõrutatud jogurtist valmistatud juustu Lähis-ida köögist.   

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
2 dl Riis
Õli praadimiseks
2 tl Harissa
200 g Kodujuust
Värske spinat
4 tk Ploomtomat soovi korral
SIDRUNIJOGURT
4 dl Maitsestamata kreeka jogurt
1 tk Väike sidrun
Värske petersell
1.5 tl Suitsupaprika
Sool

Valmistamine

1. Keeda riis soolases vees pehmeks, nõruta sõelal ja jäta jahtuma.

2. Kuni riis keeb, valmista sidrunijogurt. Pese sidrun hoolikalt, riivi koor peenikeselt ja pressi välja mahl. Sega jogurti hulka sidrunikoor ja -mahl, umbes 1 dl hakitud peterselli ja suitsupaprika ning maitsesta soolaga. Jäta toasooja maitsestuma, kuni praed riisi.

3. Kuumuta pannil õli, lisa riis ja sega hulka harissa. Prae riisi, kuni terad on eraldunud ega kleepu enam üksteise külge. Praadimise ajal ära palju sega, vaid lasel riisil rahulikult küpseda.

4. Serveerimisel tõsta taldrikule kõigepealt sidrunijogurtit, sellele riisi, riisi peale tõsta kodujuustu ja spinatilehti. Kui soovid, tõsta maitseks ja kaunistuseks igale portsjonile ka poolitatud ploomtomat.