KIIRELT MIDAGI HEAD | Praetud riis kodujuustu ja sidrunijogurtiga
Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min
Koostisosad
2 dl Riis
Õli praadimiseks
2 tl Harissa
200 g Kodujuust
Värske spinat
4 tk Ploomtomat soovi korral
SIDRUNIJOGURT
4 dl Maitsestamata kreeka jogurt
1 tk Väike sidrun
Värske petersell
1.5 tl Suitsupaprika
Sool
Valmistamine
1. Keeda riis soolases vees pehmeks, nõruta sõelal ja jäta jahtuma.
2. Kuni riis keeb, valmista sidrunijogurt. Pese sidrun hoolikalt, riivi koor peenikeselt ja pressi välja mahl. Sega jogurti hulka sidrunikoor ja -mahl, umbes 1 dl hakitud peterselli ja suitsupaprika ning maitsesta soolaga. Jäta toasooja maitsestuma, kuni praed riisi.
3. Kuumuta pannil õli, lisa riis ja sega hulka harissa. Prae riisi, kuni terad on eraldunud ega kleepu enam üksteise külge. Praadimise ajal ära palju sega, vaid lasel riisil rahulikult küpseda.
4. Serveerimisel tõsta taldrikule kõigepealt sidrunijogurtit, sellele riisi, riisi peale tõsta kodujuustu ja spinatilehti. Kui soovid, tõsta maitseks ja kaunistuseks igale portsjonile ka poolitatud ploomtomat.
Kommentaarid (0)