Tiina Lebane 10. november 2021 06:23
Baklažaani mõrkjas maitse kaob kõrgel kuumusel küpsetades sootuks ning maitsestades õrna hõrku viljaliha hea oliiviõli, värske peterselli ja sidruniga, saad oivalise salati, lisandi või leivakatte. Paar kvaliteetset oliivi lisaks ja maitserõõm on tagatud!

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min
20 minutit + 20 minutit ahjus

Koostisosad
2 tk Baklažaan (kokku u 600 g)
2 tk Küüslauguküüs
1 spl Oliiviõli
2 dl Hakitud peresell
2 spl Värskelt pressitud sidrunimahl
2 spl Värskelt riivitud sidrunikoor
Sool
Purustatud must pipar
Oliivid

Valmistamine

1. Kuumuta ahi 225 kraadini ja küpseta terveid baklažaane ahju ülemises osas grillrežiimil 15–20 minutit, aeg-ajalt ümber keerates. Kui viljad on pehmed ja koor lööb lahti, võta baklažaanid ahjust välja ja lase veidi jahtuda.

2. Koori ja haki baklažaanid väikesteks tükikesteks. Puhasta küüslaugud, purusta ja sega baklažaanimassi hulka. Sega juurde õli, hakitud petersell ning maitse järgi sidrunimahla- ja koort ning soola ja pipart.

3. Tõsta salat kausi või taldrikule või leivaviilule, puista peale pisut hakitud peterselli ja lisa ka mõni hea oliiv.