Ega vist enam kiiremini ühte saia valmis ei küpseta. See on hapupiimataina võlu, sest kergitamise eest hoolitseb söögisooda. Pohlamoos lisab pehmust ja maitset, jämedalt riivitud porgand ka värvipiisakesi. Kui sai maitseb ja soovid korraga kaks pätsi küpsetada, siis pikenda küpsetusaega umbes 10–15 minuti võrra.
Koostisosad
2.5 dl Nisujahu
1 dl Täisterajahu
1 dl Kaerahelbed
1 tl Söögisooda
0.5 tl Sool
2.5 dl Hapupiim
0.5 dl Pohlamoos
3 spl Leivasiirup
1 tk Väike porgand
Valmistamine
1 päts
1. Pane ahi 180 kraadi peale sooja. Sega kokku kuivad ained. Lisa hapupiim, pohlamoos, siirup ja riivitud porgand. Sega läbi ja vala tainas võiga määritud 1,5-liitrisesse leivavormi.
2. Küpseta ahju alumises kolmandikus 45–50 minutit. Jahuta restil.
Kommentaarid (0)