
Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40–60 min (20 minutit + 30 minutit ahjus)
Koostisosad
700 g lõhefilee
1 tk porru
2 tk porgand
1 dl mandlilaastud
1 dl kollased rosinad
1 dl hakitud murulauk või sibulavarred
2,5 dl kusskuss
4 dl köögiviljapuljong
1 spl õli
sool
must pipar
sidruni- või laimiviilud soovi korral
Valmistamine
1. Puhasta lõhefilee nahast ja lõika kala 4 võrdseks tükiks.
2. Puhasta porru ja viiluta. Koori porgandid ja viiluta õhukeselt. Tõsta porru, porgand, mandlilaastud, rosinad, murulauk (sibulavarred) ja kuskuss ahjuvormi, sega läbi ja vala puljong peale. Nirista peale ka õli ja sega mass läbi.
3. Tõsta lõhetükid kuskussi peale ning maitsesta soola ja pipraga. Kui soovid, tõsta kalatükkidele ka õhukesi sidruni- või laimiviile. Kata ahjuvorm fooliumiga ja küpseta umbes 30 minutit. Vahetult enne serveerimist sega kuskuss kahvliga kergelt läbi.
Kommentaarid (0)