Tiina Lebane 4. november 2021 07:26
Kes siis ei armastaks ühekorraga ahjus valmivaid roogasid! Kuskussi- ja köögiviljapadjal ahjulõhe on just selline, mille ettevalmistamiseks ei kulu eriti aega ja pealegi on tulemuseks korralik kõhutäis. Kuskussi lisandiks on porgandi ja porru kõrval ka mandlilaastud ja rosinad, mis meenutavad kuskussi algupära ehk araabia kööki. Idamaist nüanssi saad suurendada, kui kasutad murulaugu või sibulavarte asemel värsket münti.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40–60 min (20 minutit + 30 minutit ahjus)

Koostisosad
700 g lõhefilee
1 tk porru
2 tk porgand
1 dl mandlilaastud
1 dl kollased rosinad
1 dl hakitud murulauk või sibulavarred
2,5 dl kusskuss
4 dl köögiviljapuljong
1 spl õli
sool
must pipar
sidruni- või laimiviilud soovi korral

Valmistamine

1. Puhasta lõhefilee nahast ja lõika kala 4 võrdseks tükiks.

2. Puhasta porru ja viiluta. Koori porgandid ja viiluta õhukeselt. Tõsta porru, porgand, mandlilaastud, rosinad, murulauk (sibulavarred) ja kuskuss ahjuvormi, sega läbi ja vala puljong peale. Nirista peale ka õli ja sega mass läbi.

3. Tõsta lõhetükid kuskussi peale ning maitsesta soola ja pipraga. Kui soovid, tõsta kalatükkidele ka õhukesi sidruni- või laimiviile. Kata ahjuvorm fooliumiga ja küpseta umbes 30 minutit. Vahetult enne serveerimist sega kuskuss kahvliga kergelt läbi.