Taimetoidu retseptid
8. november 2021, 08:21

KÜLMA AJA ROOG! Tummine paprika-tomatisupp

Külmal ajal tuleb leppida enamasti väljamaiste köögiviljadega. Et neist natukenegi küpsemat maitset kätte saada, võiks viljadele kõigepealt ahjus veidi kuuma anda. Sel moel valmib haledast tomatist ja paprikast tõeliselt täidlase maitse ja ilusa värviga supp. 

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min
45–50 minutit

Koostisosad
4 tk Magus paprika (Ramiro)
1 tk Suur punane tšilli
1 tk Sibul
4 tk Tomat
2 spl Oliiviõli
3 tk Küüslauguküüs
4 dl Köögiviljapuljong
3 spl Tomatipasta
1 spl Pruun suhkur
1 tl Kuivatatud pune
Sool
Purustatud must pipar

Valmistamine

1. Pese ja poolita paprika ja tšilli ning puhasta välja seemned. Lõika viljad suuremateks tükkideks. Koori sibul ja haki väiksemaks. Lõika tomatid tükkideks. Tõsta tükeldatud köögiviljad ahjuvormi ja nirista õli peale. Küpseta 225-kraadises ahjus 20 minutit. Küpsemise ajal sega paar korda.

2. Vala ahjust võetud köögiviljad potti. Puhasta küüslauguküüned ja pressi köögiviljade juurde, kata pott kaanega ja lase umbes 5 minutit seista.

3. Lisa potti ka puljong, tomatipasta, suhkur ja pune, lase keema tõusta ja keeda madalal kuumusel 5–10 minutit. Maitsesta soola ja pipraga. Püreesta supp, aga jäta sisse ka mõned tomati- ja paprikatükid. Serveerides võid peale puistata mõnda värsket ürti ja värskelt jahvatatud pipart.